Warsztaty kulinarne – desery w stylu japońskim

AKARI Nauka języka japońskiego i tłumaczenia - Warsztaty kuchni japońskiej

Warsztaty kuchni japońskiej na słodko

Bezpłatne warsztaty kuchni japońskiej, które zorganizowaliśmy dla uczestników naszych kursów języka japońskiego w Warszawie i w Białymstoku już za nami. Tym razem warsztaty były dedykowane przede wszystkim tym, którzy lubią wszelkie słodkości i są otwarci na trochę inne  „słodkie smaki” niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Przygotowywaliśmy desery w stylu japońskim oraz matcha latte.

Wspólnie robiliśmy dango, a przygotowując deser wykorzystywaliśmy także kanten i azuki, często spotykane w japońskich ciastkach (wagashi). Poza tym do skomponowania deseru można było wykorzystać też różne owoce i lody 🙂

Dużo zabawy dostarczyło przygotowywanie matcha latte – próbowaliśmy swoich sił w sztuce zdobienia latte i – co widać na zdjęciach – mieliśmy bardzo zdolnych uczestników warsztatów 🙂 Aż szkoda było pić 😉

Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w warsztatach, za wspólnie spędzony czas, otwartość na nowe smaki i miłe towarzystwo 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *