Warsztaty kulinarne Ψ( ‚ч’♡ ) (Warszawa) – Relacja z bezpłatnych warsztatów kuchni japońskiej
Warsztaty kuchni japońskiej w Warszawie, na które zgłosiło się tak wielu chętnych, że tylko część z zainteresowanych mogła wziąć w nich udział, już za nami. Pod kierunkiem Kanako sensei uczestnicy przygotowywali specjały kuchni japońskiej, które miały nie tylko dobrze smakować, ale też pięknie wyglądać. I choć uczestnicy warsztatów uczą się japońskiego w różnych grupach i na różnych poziomach zaawansowania, to – jak to przy wspólnych stole – szybko nastąpiła integracja 🙂
W menu warsztatowym były:
temarizushi – czyli sushi w kształcie kuleczek w sam raz na jeden kęs – często tak estetycznie dopracowane, że aż szkoda było zjadać
shiratama anmitsu – deser, polany syropem z czarnego cukru, w którym znalazły się trójkolorowe dango, owoce, anko i lody
Dodatkowo, w zależności od grupy warsztatowej, można było też spróbować misoshiru lub zielonej herbaty.
Mamy nadzieję, że warsztaty sprawiły Wam dużo radości i że własnoręcznie przygotowywane dania Wam smakowały. Cieszymy się, że dla niektórych stały się inspiracją do samodzielnego przygotowywania warsztatowych potraw i że przygotowywane w domu również się udały 🙂